Η εκτροπή του Αχελώου είναι το μεγαλύτερο έργο διευθέτησης υδάτων που σχεδιάστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι η πιο καταστροφική παρέμβαση στην ποτάμια ελληνική φύση. Οι επιπτώσεις της εκτροπής, με δεδομένες τις μέχρι τώρα παρεμβάσης (φράγματα, αμμοληψίες κλπ) θα είναι ολέθριες για την ποιότητα των νερών, των εδάφων, της ίδιας της ζωής των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών επηρεάζοντας αρνητικά όλα τα οικοσυστήματα που δημιουργεί το ποτάμι. Είναι ένα φαραωνικό έργο-προϊόν της εκλογικής περιπέτειας των κομμάτων, της διαπλοκής και της ανορθολογικής αγροτικής πολιτικής (μονοκαλλιέργειες, κατασπατάληση αρδευτικού νερού κλπ).

Στο σύγχρονο πόλεμο του νερού, από τη μια μεριά είναι το κράτος και οι εταιρίες και απο την άλλη η κοινωνία και η δύναμη της ζωής. Μέσα από τις συνελεύσεις πολιτών, με άμεση δημοκρατία, επιχειρούμε την κοινωνική παρέμβαση στη διαχείριση του νερού. Πρώτη πανελλαδική μας απόφαση είναι το σταμάτημα της εκτροπής του Αχελώου.
Η διαδήλωση την Κυριακή 26 Αυγούστου στο φράγμα της Μεσοχώρας, το φράγμα της ντροπής, είναι η πρώτη μεγάλη κοινωνική μάχη για το νερό.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ!

ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

24-25-26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

3 ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ CAMPING ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-ΠΑΡΤΥ-ΔΡΑΣΕΙΣ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ