Στις 10-12 και 12 Αυγούστου η Πανελλαδική Κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου διοργανώνει εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.

Την Παρασκευή 10/8 θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Αχελώος» του Γερμανού Τόμας Σούλτσε, του ντοκιμαντέρ «Τα γιγαντιαία φράγματα» της Ντόιτσε Βέλλε και η ταινία του Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου». Το Σάββατο 11/8 θα γίνει ημερίδα με θέμα «Η εκτροπή του Αχελώου και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη Μεσοχώρα».

Την Κυριακή 12/8 λαϊκό πανηγύρι με λαϊκή και δημοτική μουσική.

Το τριήμερο κάμπινγκ 24-25-26 Αυγούστου διοργανώνεται στην άκρης του χωριού, μέσα στην κοίτη του ποταμού σε ένα μεγάλο άνοιγμα διάσπαρτο από μικρά πλατάνια, κατάλληλα για διαμονή. Στο κάμπινγκ θα υπάρχουν οικολογική κουζίνα, ψησταριά και καντίνα. Την Παρασκευή και το Σάββατο οι συνελεύσεις και οι εκδηλώσεις (ομιλίες, ντοκιμαντέρ κλπ.) θα πραγματοποιούνται στην πλατεία του χωριού που απέχει μόλις 800 μέτρα από το χώρο του κάμπινγκ ενώ οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο ποτάμι.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η μεγάλη διαδήλωση στο φράγμα της Μεσοχώρας, το φράγμα της ντροπής, μετά από πανελλαδικό κάλεσμα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή κατοίκων της Μεσοχώρας και όλης της Θεσσαλίας. Οι δυνάμεις που είναι υπέρ της εκτροπής (άνθρωποι της ΔΕΗ, άνθρωποι της κυβέρνησης, ηγεσία του ΚΚΕ και άλλοι) έχουν εξαπολύσει πόλεμο κατά των εκδηλώσεων.

Όμως τα μηνύματα που παίρνουμε δείχνουν ότι πολλοί Θεσσαλοί θα συμμετέχουν δυναμικά ακυρώνοντας στην πράξη τις αντικοινωνικές πολιτικές. Επίσης στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ομάδες και σύλλογοι προστασίας ποταμών όπως του Αράχθου, του Ερυμάνθου, του Λούσιου και άλλων.


ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ


ΚΑΘΕ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑ